۱۱ دی ۱۳۸۹، ۱۱:۳۹

گزارش مهر/

ببر سیبری برای تاکسیدرمی به پردیسان رفت / ابتلا به FIV هنوز تائید نشده

ببر سیبری برای تاکسیدرمی به پردیسان رفت / ابتلا به FIV هنوز تائید نشده

ببر جان باخته سیبری در باغ وحش ارم تهران در حالی که آلوده به بیماری فوق خطرناک "مشمشه" که نوعی بیماری مشترک بین انسان و حیوان است، برای تاکسیدرمی و کالبدشکافی به یخچال پارک پردیسان انتقال یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر، بیماری مشمشه بیماری فوق خطرناک و مشترک بین انسان و حیوان است و به دلیل ابتلای ببر سیبری محبوس در باغ وحش ارم تهران به این بیماری احتمال انتقال آن به گونه های دیگر و حتی انسانهایی که در ارتباط با این ببر و محل نگهداری آن بودند وجود دارد.

دکتر هومن ملوک پور که در حین جان باختن این ببر مبتلا به مشمشه به عنوان دامپزشک بالای سرش بوده به خبرنگار مهر گفت: نمی توان به سادگی بیماری ویروس FIV مشابه ویروس HIV (ایدز) است را به این ببر نسبت داد چرا که هنوز نتایج آزمایشگاهی مشخص نشده است.

وی افزود: این ببر به بیماری تنفسی مشمشه مبتلا بوده و بعد از مرگ دو شیر در باغ وحش تهران جان سپرده است و البته این احتمال وجود دارد که ببر ماده نیز به دلیل نزدیکی و واگیردار بودن بیماری بمیرد.

همچنین یک دامپزشک و فعال محیط زیست به خبرنگار مهر گفت: جسد این ببر باید زیر خاک دفن و یا سوزانده شود ولی متاسفانه بدون رعایت مسائل ایمنی این ببر به یخچال نگهداری گونه ها در پارک پردیسان منتقل شده است.

عبدالرضا باقری افزود: ببرهای منتقل شده به باغ وحش تهران برگه سلامت نداشته اند و متاسفانه به دلیل تبلیغات گسترده ای که از سوی مدیریت پروژه و سازمان محیط زیست صورت گرفت به سلامت این ببرها توجهی نشد و تنها به باغ وحش تهران اعلام شد که این ببرها بعد از یک ماه به میانکاله منتقل می شوند.

وی اظهار داشت: در تمام دنیا وقتی گونه ای به جای دیگر منتقل می شود برای جلوگیری از شیوع بیماری و اطمیان از مسائل ایمنی همه ضوابط سلامت و گواهی پزشکی گونه ها ضمیمه پرونده می شود ولی هشت ماه پیش که ببرها از روسیه به ایران منتقل شدند هیچ گواهی پزشکی به باغ وحش تهران ارائه نشده است.

وی افزود: گربه ها به خودی خود به بیماری FIV مبتلا نمی شود ولی اگر بحث ابتلا مطرح شده به این خاطر است که گوشت الاغ به این ببر خورانده می شده است و این بیماری در حیوانات تک سم مانند اسب و الاغ رایج است و احتمالا به بعد از خوردن گوشت مبتلا شده اند.

باقری همچنین اضافه کرد: مدیریت باغ وحش ارم تهران می گوید کشتارها زیر نظر دامپزشکی تهران صورت می گیرد و تا حالا هیچ گونه بیماری گزارش نشده است و به این دلیل که هیچ گذشته ای از ببرها به دست نیامده احتمال بیمار بودن ببرها نیز وجود دارد و ممکن است ببرها بیماری را با خود از روسیه آورده باشند.

همچنین امیر الهامی مدیر باغ وحش پارک ارم تهران به خبرنگار مهر گفت: احتمال تلف شدن تمامی گربه های (شیر، ببر، پلنگ) باغ وحش به خصوص ببر ماده سیبری وجود دارد و حال این ببر نیز مساعد نیست.

وی افزود: مجریان پروژه انتقال ببر به باغ وحش تهران به این دلیل که تنها یک یا دو ماه در این باغ وحش می مانند از ارائه پرونده پزشکی به ما خودداری کردند ولی بعد از هشت ماه ببر مرد و دلیل مرگش بیماری تشخیص داده شد. 

الهامی اضافه کرد: این دو ببر به دلیل اینکه مدتی کنار هم زندگی کرده اند قطعا از هم متاثر شده اند و احتمال مرگ ببر ماده نیز وجود دارد.

همچنین عبدالرضا باقری فعال محیط زیست با اشاره به شوی تبلیغاتی احیای زیستگاه میانکاله مازندران گفت: همان طور که متخصصان محیط زیست در حین انجام پروژه انتقال ببرها و تبلیغات احیای ببر مازندران تذکر دادند که این پروژه نمی تواند موفق باشد.

وی اظهار داشت: اینبار هم باید گفت که اصلا بحث احیای گونه مد نظر نبود و به دلیل درخواست روسیه برای پلنگ ایرانی محیط زیست تصمیم گرفت در عوض ببری را به ایران بیاورد چرا که هیچ زیر ساختی آماده نبود و هیچ تلاش علمی و زیر بنایی و کار تحقیقاتی برای احیای گونه های از دست رفته ایرانی صورت نگرفته و محیط زیست در عمل انجام شده قصد داشت کاری بزرگ انجام دهد که نتیجه اش مرگ و ابتلای گونه به بیماری های خطرناک شد.

کد خبر 1222022

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha